Goed werk voor een eerlijke prijs

Wie ben ik?

Sinds begin oktober 2016 heb ik, Pieter Boneschansker, mijn onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: Boneschansker Belastingadvies en Administraties. Het lijkt me goed om hierna uit te leggen wie ik ben en wat ik doe.

 

Boneschansker

Ik ben in 1970 geboren en getogen in Leens op het mooie Noord Groninger platteland. Nadat ik het Vwo had voltooid ben ik fiscaal recht gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op het moment dat ik mijn mr. titel op zak had ben ik aan het werk gegaan in het mooie fiscale vak. Na 20 jaar werkgevers gediend te hebben (van klein naar groot en middelgroot), werd het tijd om mijn creativiteit en nuchterheid in dienst te stellen van mezelf.

Daarmee bedoel ik vooral mijn eigen ideeën over hoe ik wil werken. Daarbij is mijn motto:

Goed werk voor een eerlijke prijs

Met goed werk bedoel ik het volgende: wanneer u een vraag hebt waar ik direct een goed en duidelijk antwoord op kan geven, dan krijgt u die. Wanneer er meerdere keuzes mogelijk zijn, dan zal ik die benoemen en ook de plus- en minpunten van de keuzes. Ik wil geen korte termijn winst verkopen en daarbij het lange termijn verlies onbenoemd laten.

Een eerlijke prijs is de basis voor een langjarige samenwerking. Waar mogelijk ben ik vooraf duidelijk over de prijs die ik u in rekening zal brengen en wat ik daarvoor doe. Het streven is dat daarin voor u geen tegenvallers zitten voor meerwerk. Dat geeft voor u duidelijkheid en is de basis voor een goede vertrouwensrelatie.

 

Belastingadvies

Ik ben als fiscalist al 20 jaar bezig om ondernemers in het MKB met raad en daad bij te staan op fiscaal terrein. Als generalist ben ik heel breed actief binnen de belastingen. Mijn kennis is niet alleen breed, maar gaat voor een generalist ook diep. Zo ben ik onder andere heel goed op de hoogte van de volgende belastingen:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • loonbelasting
  • Overdrachtsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Erf- en schenkbelasting

Het is overigens niet alleen van belang om veel over een bepaalde belasting te weten, maar ook hoe keuzes op het ene belastinggebied doorwerken naar een andere belasting. Ook die breedte zie ik.

Het gaat niet alleen om kennis, maar vooral om de toepassing daarvan. Welke creatieve mogelijkheden zijn er om een optimale fiscale positie te creëren. Ook dat is iets waar ik goed in ben. Afhankelijk van de wensen van de cliënt kan ik bepalen welke stappen genomen moeten worden om het maximale resultaat te behalen.

 

Administraties

Ik heb altijd mijn ogen en oren goed open gehad. Dat betekent dat ik behalve mijn basis als fiscalist ook bedrijfseconomisch me goed ontwikkeld heb. Ik begrijp veel onderwerpen die binnen accountancy spelen heel goed. Kostprijsberekeningen en (liquiditeits)prognoses zijn mij geen probleem. Ook voor het maken van jaarrekeningen en aangiften alsmede het verwerken van financiële administraties kunt u bij mij terecht.

Met mijn uitstekende fiscale kennis ben ik van mening dat ik bij de hiervoor genoemde onderwerpen een grote toegevoegde waarde kan hebben. U loopt als ondernemer ten slotte aan tegen hete hangijzers als: de werkkostenregeling in de loonbelasting, de bijtelling van auto’s van de zaak (zowel inkomstenbelasting als omzetbelasting) en de aangescherpte wetgeving rond ZZP’ers.

naar boven