Goed werk voor een eerlijke prijs

Ondernemers

Als ondernemer bent u continu bezig met het nemen van beslissingen op allerhande gebied. Dit alles met maar één doel: het in stand houden en verbeteren van uw onderneming en uw financiën voor nu en de toekomst op orde hebben.

In het bereiken van die doelstelling spelen ook een aantal fiscale afwegingen een rol. Hierna zal ik er een paar noemen.

 

Hoe kan ik de belastingheffing over mijn winst verminderen?

Tegenwoordig weet u in de loop van het jaar al hoe uw resultaat zich zal ontwikkelen. Dat betekent dat u in het jaar zelf al maatregelen kunt nemen om de heffing van inkomstenbelasting naar uw hand te zetten. Dat kunt u doen door te kijken wat u in de winstbepaling kunt bijsturen, maar ook door te kijken hoe u een aantal fiscale mogelijkheden in uw voordeel kunt laten werken.

Door heden en toekomst te bekijken, is het mogelijk goede keuzes te maken om tot belastingbesparing te komen. Uiteraard ben ik u daarbij graag van dienst.

 

Ondernemingsstructuur

Wanneer u een eenmanszaak hebt of vennoot bent in een VOF zult u zich waarschijnlijk met enige regelmaat afvragen of deze rechtsvorm voor u de beste is. Ook voor de directeur- groot aandeelhouder van een BV kan deze vraag spelen.

Bij de keuze van de rechtsvorm speelt niet alleen de te betalen winstbelasting een rol, maar kunnen ook andere afwegingen een rol spelen. Hierbij kunt u denken aan aansprakelijkheid.

Wanneer u een nuchtere en objectieve kijk nodig hebt op uw structuur, neem dan contact met mij op. Ik ga hierover graag met u in gesprek.

 

Ik wil gaan stoppen

U bent de 55 jarige leeftijd gepasseerd en u vraagt zich bij een goed glas wijn af: hoe lang wil ik nog doorgaan met mijn onderneming?

Een onderwerp die dan automatisch door uw hoofd zal spoken is: en hoeveel geld moet ik dan naar de belastingdienst brengen?

De kunst is om de belastingheffing zo laag mogelijk te krijgen en uit te stellen. Daar zijn vele mogelijkheden voor. Welke het beste bij u past, vertel ik u graag.

 

Pensioen

U weet op dit moment vrij redelijk waar u qua inkomen aan toe bent. Maar weet u hoe uw pensioen eruit ziet? Weet u hoe uw kostenstructuur zich zal gaan ontwikkelen? Wanneer wilt u stoppen met werken? Vragen waarbij veel mensen geneigd zijn, behalve de laatste misschien, deze voor zich uit te schuiven. Maar voor u er erg in hebt, is later begonnen en kunt u niets meer bijstellen.

Maak een afspraak om het hierover te hebben en laat u verassen hoe u de zak met geld voor uw pensioen kunt vullen.

 

Vermogensplanning

U hebt uw hele leven uw best gedaan om zo weinig mogelijk belasting te betalen. Houdt u er rekening mee dat bij de eindstreep de fiscus op de loer ligt om u van een deel van uw vermogen te ontdoen. Het is heel belangrijk om daar tijdig maatregelen tegen te nemen. Dan gaat het vooral om een goed testament en u dient te bepalen hoe u uw vermogen weg wilt schenken.

Hierin zijn heel veel mogelijkheden. Wanneer u daar behoefte aan hebt, sta ik u graag bij in het bepalen van uw keuzes.

naar boven